Arkeologiske utgravninger

Mike Stringfellow

For dem av oss som vokste opp med tippekampen på 70-tallet huskes nok Mike Stringfellow (Stringy) best som reserve for Len Glover. Mitt første og bortimot eneste minne av å ha sett ham spille var da han scoret et av målene i en 2-0 seier mot Burnley (tilfeldigvis vår neste motstander i PL) i en tippekamp på NRK høsten -73.

Embed from Getty Images

Han signerte for Leicester i januar 1962 etter å ha imponert vår manager Matt Gillies i en ligacupkamp for Mansfield. Utover 60-tallet var han er viktig angrepsspiller for klubben i sin posisjon som ‘’inside left’’, og bidro med tosifret antall scoringer i så og si hver eneste sesong. Han scoret bl.a.vinnermålet mot Liverpool i semifinalen i FA-cupen i 1963, og et av målene i Ligacupfinalen mot Stoke i 1964, da Leicester vant sitt første store trofé.

Han la han opp til utallige scoringer for spillere som bl.a. Ken Keyworth, Davie Gibson og Derek Dougan. Dette var lenge før man begynte å telle antall ‘’assists’’ og Stringy ville nok lagt høyt oppe på en rekordlistene til Leicester for antall assists. Han er sammen med Arthur Chandler de to eneste spillerne som er på klubbens topp 10 liste både for antall kamper for klubben og for antall scoringer.

Embed from Getty Images

Stringy var både rask, god på hodet og fysisk sterk, så motstandernes forsvarsspillere brukte ofte ulovlige metoder for å stoppe ham. Dette førte etterhvert til store skadeproblemer for ham. Han gikk bl.a. glipp av store deler av 68/69 sesongen da Leicester både rykket ned og tapte FA Cupfinale. Utover 70-tallet ble han mer en back-up spiller siden skadene hemmet ham og han var ikke lenger like rask som i glansdagene. I 1975 fikk han sin testimonialkamp for lang og tro tjeneste. Han er fortsatt vår toppscorer gjennom tidene i ligacupsammenheng.

Fakta, Mike Stringfellow, Født 27.januar 1943, Kamper for Leicester: 370, Mål: 97, Andre klubber: Mansfield (1959-62), Nuneaton Borough (1975-76)

Reidar Weltzin

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: